Palvelut

Palvelut

Klassinen- /Urheiluhieronta

Hieronta rentouttaa kehoa ja mieltä. Se parantaa lihasten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja siten myös kuona-aineiden poistumista. Se lisää jänteiden joustavuutta ja helpottaa liikkuvuutta. Hieronta voi poistaa kipua, riippuen siitä mikä on kivun aiheuttaja. Hieronnalla on myös positiivinen vaikutus stressiin. Valitse klassinen hieronta mikäli hoidon toiveena on lähinnä rentoutuminen ja laaja-alainen kudosten joustavuuden lisääminen sekä aineenvaihdunnan parantaminen.

Urheiluhieronta kuuluu osana urheilijan ja kuntoilijan lihashuoltoa, mutta se sopii yhtä hyvin kenelle tahansa, myös istumatyöntekijälle. Urheiluhieronnassa voidaan keskittyä yhden tai kahden ongelma-alueen hoitamiseen laajemman kokonaisuuden sijaan, jolloin saadaan paremmin kohdennettua hoitoa olemassaolevaan kipuun tai ongelmaan.  Käsittelyyn voi kuulua mm. lihasten kiinnityskohdat ja kireät lihaskalvot.  Urheiluhieronnassa otteet ja voimakkuus vaihtelevat hieronnan tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Valitse urheiluhieronta mikäli toiveena on edellä kuvatun kaltainen hoito kipuun, kireyteen tai tietyn alueen ongelmaan.

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten liiallinen jännittyminen päivisin ja hampaiden narskuttelu/purenta öisin aiheuttaa helposti pään ja leukojen alueen särkyä. Se voi aiheuttaa myös huimausta, korvakipua ja hartiaseudun jännittyneisyyttä sekä kipua. Purentalihasten hieronnalla voidaan helpottaa näitä oireita ja saada kasvojen lihakset rentoutumaan sekä saada leukanivelen liike vapaammaksi. Hieronnassa käsitellään pään aluetta, purentalihaksia päältä ja suun sisältä hanskat kädessä. Lisäksi käsitellään niska-hartiaseutua sekä kallonpohjaa. Purentalihasten hieronta tehdään aina varovasti ja yksilön tarpeiden mukaan. Mikäli hartiaseudun lihakset ovat myös hyvin jännittyneet suositellaan varattavaksi 60min aikaa.

X°CRYO Huippukylmähoito

X°CRYO-huippukylmähoito on paikallishoitoa, joka on suunniteltu käytettäväksi ihon, nivelten ja lihasten tarkkaan, paikalliseen jäähdytykseen eri puolille kehoa. Huippukylmähoito perustuu thermoshokkiin, jossa ihon pintalämpötila lasketaan nopeasti.  Hoito vähentää tulehdusreaktiota sekä vähentää turvotusta hoidettavalta alueelta. Huippukylmähoito lievittää kipua, rentouttaa lihaksia ja parantaa liikkuvuutta.

X°CRYO-paikallishoidolla voidaan mm.
 • helpottaa kroonisia kipuja ja niveltulehduksia
 • nopeuttaa palautumista vammoista ja rasituksesta
 • saada luonnollinen vaihtoehto kipulääkkeille ja kortisonipiikeille
 • vähentää turvotusta ja nestekertymiä
 • nopeuttaa lihasten palautumista ja vähentää maitohappoja
 • hoitaa urheiluvammoja, selkä-, niska- ja hartiakipuja, nyrjähdyksiä ja muita pehmytkudosvaurioita

FullSkin-hoidot

Fullskin –hoidot ovat miellyttävä ja kivuton tapa hoitaa elimistön eri kudoksia. Se tarjoaa hoitomuodon erilaisiin kehon kipu- ja jännitystiloihin. Sen avulla voidaan tehostaa aineenvaihduntaa ja nestekiertoa, edistää vammojen paranemisprosessia sekä hoitaa kosmeettista selluliittiä. Fullskin –hoidot voivat olla myös osana fysioterapiaa.

Fullskin –hoitolaite toimii alipaineella, jonka avulla voidaan hoitaa kudosta nostamalla elimistön erilaisia aineenvaihdunnallisia häiriötiloja samalla mobilisoiden hoidettavaa aluetta. Fullskin- hoitolaitteella tehtävät hoidot parantavat kudoksen aineenvaihduntaa stimuloiden elimistön imuneste- ja verenkiertoa sekä muokaten lihas- iho- ja rasvakudosta sekä nopeuttaen hoidettavan alueen paranemisprosessia.

Kireisiin ja jäykkiin kudoksiin, liikkuvuuden parantamiseen

 • Alaselän ja niskan kivut
 • Lihasjännitykseen ja lihaskalvojen kireyteen, rasituksesta palautumiseen
 • Jännetulehduksiin
 • Lihasvammoihin: revähdys, nyrjähdys, ruhjevamma
 • Ennaltaehkäisyyn, lihasten ja jänteiden palautumiseen
 • Selluliittiin, rasvakudokseen

Arpikudosten hoitoon

 • Leikkausarvet (olkapää, polvi, kädet, lantio, rinta)
 • Vanhat ja kovettuneet arvet
 • Lihasvammat
 • Palovammat
 • Kauneusleikkausten jälkeen

Turvotuksen, verenpurkauman, verenkierto ja lymfajärjes-telmän vajaatoimintaan

 • Tapaturma, venähdys, lihasrevähdys, ruhjevamma
 • Leikkauksen jälkeiseen turvotukseen
 • Imunestekierron parantamiseen
 • Laihdutuksen tueksi
 • ”Raskaisiin jalkoihin”

Fullskin –hoitoa ei suositella jos sinulla on:

 • akuutti tai krooninen tulehdus-infektio
 • sydänsairaus tai syöpätauti (syöpä: 5 vuotta tulee olla oireeton ennen hoitoon tuloa)
 • saat helposti mustelmia /olet antikoagulanttihoidossa
 • olet raskaana
 • avohaava ja hiertymä
 • sisäinen sieni-infektiot
 • hiuskapillaarien herkkyys
 • laskimotulehdus
 • masennus-mielenterveys ongelma/lääkitys
 • tyrä- ja suonikohjupotilas: konsultoi lääkäriä hoidon aloittamista. Suonikohjut eivät ole hoidon
 • esteenä mutta kyseistä aluetta ei välttämättä voida käsitellä.

Muuta:

 • Hoidot ovat turvallisia vaikka olisi metallia kehossa. Laitteessa ei ole ultraääntä eikä se johda sähköä kehoon.
 • Sydämentahdistin ei ole este hoidolle.
 • Hoitojen tiheys on tilanteesta/asiakkaasta riippuvainen.
 • Hoitoja voidaan käyttää myös fibromyalgiaan.

Hieronta & Fullskin

Hieronta & Fullskin -hoito pitää sisällään 30min fullskin -alipainehoidon halutulle alueelle sekä 30min hieronnan. Fullskin-hoidon tavoitteena voi olla esimerkiksi lihaskalvojen tai arpikudoksen käsittely tai imunestekierron tehostaminen. Hieronta voi kohdistua toivotulle alueelle. Lisää tietoa fullskin-alipainehoidosta löydät palveluista, Fullskin -hoidot.

XCryo & Fullskin

XCryo & Fullskin pitää sisällään fullskin -alipainehoidon sekä XCryo -huippukylmähoidon halutulle alueelle. Fullskin -alipainehoidolla pystytään mm. nostamaan  ja mobilisoimaan tiukkaa kudosta ja lihaskalvoja. Se parantaa kudosten elastisuutta ja samalla neste-aineenvaihduntaa. Fullskin-hoidon tavoitteena voi olla esimerkiksi lihaskalvojen tai arpikudoksen käsittely tai imunestekierron tehostaminen.  Lisää tietoa fullskin-alipainehoidosta löydät palveluista, Fullskin -hoidot. XCryo -huippukylmähoito mm. poistaa tulehdustekijöitä, vähentää turvotusta ja kipua, rauhoittaa kudosta ja lisää nivelten liikkuvuutta. Lisää tietoa XCryo -huippukylmähoidosta löydät palveluista, XCryo -huippukylmähoidot. XCryo & Fullskin -hoitoa voidaan käyttää esim. plantarfaskiitin hoitoon, trochanterbursiitti -tulehdustilaan, juoksijanpolveen, tenniskyynärpäähän.

Laitepilates

Pilatesmenetelmän kehittäjä Joseph Pilates keksi mattopilateksen ohella lukuisia laitteita, joilla pystyttiin vahvistamaan, kuntouttamaan ja samalla saamaan liikkuvuutta kehoon. Laitteet perustuvat erilaisiin jousivastuksiin. Jousien tuoman vastuksen kautta koko keho saa tehokkaan harjoituksen.

Laitepilates kehittää voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja. Laiteharjoittelun avulla on usein helpompi löytää kehon vahvistamista kaipaavien lihasten aktivaatio. Se sopii kaikille, ikään ja kuntotasoon katsomatta, vammautumisen jälkeiseen kuntoutukseen kuin myös istumatyöntekijälle sekä urheilijan tai aktiiviliikkujan tarvitsemien kehonhallinnan, liikkuvuuden ja voiman parantamiseen. Liikkeitä pystytään varioimaan eri asennoissa tehtäviksi ja jokaiselle sopivalla vastuksella.  

Laitepilates-harjoittelun voi aloittaa yksityistunnilla tai peruskurssilla ryhmässä. Peruskursseja ja ryhmätunteja tarjoaa Pilates Corento, www.pilatescorento.fi. Yksityistunnit voit tilata näiden sivujen kautta. Mikäli sinulla on kiputiloja, rajoitteita tms. on yksityistunti suositeltava vaihtoehto, jonka jälkeen voidaan antaa suosituksia jatkosta. Tavoitteena voi olla jatkossa osallistua ryhmäohjaukseen.

Pilates & Hieronta

Yhdistelmä hoidon tavoitteena on antaa kehollesi ”täsmä hoitoa ja vahvistusta” sen kaipaamalle alueelle.
Pelkkä manuaalinen käsittely ei yksinään auta saamaan kehoa kuntoon. Elimistö kaipaa liikettä pitääkseen pehmytkudokset joustavina ja säilyttääkseen nivelten liikelaajuuden, jotta keho olisi mahdollisimman kivuton. Samoin lihaksia tulee vahvistaa, jotta ne säilyvät toimintakykyisinä ja kestävät arjen kuormituksen.
Pilates on vuosikymmenien aikana kehittynyt kehonhallintatekniikka. Se soveltuu yhtä hyvin huonokuntoisille ja liikuntaa vähän harrastaneille aivan kuten huippu-urheilijoille. Tarkkaan ja keskittyen tehtynä liikkeillä on vahvistava ja liikkuvuutta parantava, kuin myös kuntouttava vaikutus. Sen avulla on mahdollisuus korjata ryhtivirheitä ja auttaa tuki-liikuntaelimistön ongelmissa, mutta se edellyttää säännöllistä harjoittelua.
Pilates/ liikunta-osio voi pitää sisällään pilatesta, ohjeistusta kehonhuoltoon tai vaikka ohjausta ja neuvoja llihaskuntoliikkeiden tekemiseen. Käyntien yhteydessä harjoitellaan sinulle muutama liike, joita voit kotona tehdä turvallisesti ja oikein. Tämä yhdistettynä eniten onglemia tuottavan alueen hierontaan ja manuaaliseen käsittelyyn tuo lopuksi vielä vapautta liikuttaa kehoa. Tavoitteena on loppujen lopuksi mahdollistaa liike ilman pehmytkudosten kiristystä tai särkyä.

Pilates

Joseph Pilateksen luoma kehonhallinta menetelmä joka mm. vahvistaa kehoa sisältä, parantaa liikkuvuutta, ryhtiä ja tasapainoa. Soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille. Pilates auttaa ja muuttaa ihmisen tapaa käyttää kehoaan niin arkipäivän elämässä kuin vapaa-ajallakin. Samalla voidaan saada apua tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin tai parantaa niiden toimintaa. Koulutettu Somatic-pilates ohjaajamme antaa niin yksityisohjausta kuin kahden ja kolmen hengen pienryhmille. Kysy myös yritystunteja.

Personal Training

Oma henkilökohtainen valmentaja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Onko se kuntoutuminen, painon pudotus, kiinteytyminen, lihasvoiman lisäys, stressin helpottaminen vai kunnon kohotus? Personal trainerimme on ainoastaan sinua varten, motivoi ja tukee sinua saavuttamaan tavoitteesi. Ainoastaan tarvitaan sinun sitoutuminen ja tahto yhteiseen projektiin.

Takaisin ylös