Palvelut

Klassinen hieronta

Hieronta rentouttaa sekä parantaa lihasten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hieronnan avulla pystytään myös vaikuttamaan usein kireisiin lihaskalvoihin ja näin edesauttaa palautumista ja kuona-aineiden poistumista. Näin ollen se lisää myös jänteiden joustavuutta, lievittää kipua ja helpottaa liikkuvuutta. Hieronnalla on myös positiivinen vaikutus stressiin.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta

Hieronta kuuluu osana urheilijan ja kuntoilijan lihashuoltoa. Se sopii siis myös ns. tavallisille kuntoilijoille. Urheiluhieronnassa otteet ja voimakkuus vaihtelevat hieronnan tavoitteiden ja tarpeiden mukaan.

FullSkin-hoidot

Fullskin-hoidot

Fullskin –hoidot ovat miellyttävä ja kivuton tapa hoitaa elimistön eri kudoksia. Se tarjoaa hoitomuodon erilaisiin kehon kipu- ja jännitystiloihin. Sen avulla voidaan tehostaa aineenvaihduntaa ja nestekiertoa, edistää vammojen paranemisprosessia sekä hoitaa kosmeettista selluliittiä. Fullskin –hoidot voivat olla myös osana fysioterapiaa.

Fullskin –hoitolaite toimii alipaineella, jonka avulla voidaan hoitaa kudosta nostamalla elimistön erilaisia aineenvaihdunnallisia häiriötiloja samalla mobilisoiden hoidettavaa aluetta. Fullskin- hoitolaitteella tehtävät hoidot parantavat kudoksen aineenvaihduntaa stimuloiden elimistön imuneste- ja verenkiertoa sekä muokaten lihas- iho- ja rasvakudosta sekä nopeuttaen hoidettavan alueen paranemisprosessia.

Kireisiin ja jäykkiin kudoksiin, liikkuvuuden parantamiseen

Arpikudosten hoitoon

Turvotuksen, verenpurkauman, verenkierto ja lymfajärjes-telmän vajaatoimintaan

Fullskin –hoitoa ei suositella jos sinulla on:

Muuta:

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty on osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä, sekä Havaijilla. Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen hoidossa ja hermostollisten ongelmien hoidossa. kuumakivihieronnan vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava.

Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla luovuttaen lempeää lämpöään syvälle lihaksiin; koko keho rentoutuu. Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjin) asetellaan lämpimät kivet. Vapauttaessaan lämpöä, nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaen ja energisoiden sitä. Myös hieronta tehdään lämpimillä kivillä. Kuumakivihieronnassa käytetään luonnon hiomia basalttikiviä. Luonnon hiomat kivet tuntuvat iholla yhtä pehmeiltä kuin posken iho ja ne jakavat tasaisesti lämpöä; basalttikivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti.

Kuumakivihieronnan vaikutukset

Kuumakivihieronnassa yhdistyy intialaisen hieronnan ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin: lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista. Se myös vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti; lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksesta

Kuumakivihieronta on ihanteellinen hoitomuoto rentoutusta hakevalle, mutta on paljon enemmän kuin pelkkä "hyvän olon hoito".

Käytän hoidossa kookos ja seesamiöljyjä.

Suklaahieronta

Hoito pehmentää, rauhoittaa, vahvistaa, kiinteyttää ja elvyttää ihoa samalla kun se lievittää uupumusta, väsymystä, masennusta ja stressiä. Hoito edistää myös unensaantia. Hoidossa käytetään 100 % suklaamassaa jonka rauhoittavat ainesosat läpäisevät ihon ja nostavat elimistön serotoniini- ja endorfiinitasoa aikaansaaden rauhallisuuden ja hyvän olon tunteen. Lämmin suklaaöljy ja stimuloivat liikkeet tuottavat ainutlaatuisen kokemuksen. Suklaahieronnassa lihaksia käsitellään pehmein, liukuvin ottein ja se sopii jokaiselle rentouttavaksi arjen katkaisijaksi.

Aromaattinen Öljyhieronta

Hieronnassa käytetään asiakkaan kanssa yhdessä valittuja aromaattisia öljyjä jotka ovat puhtaita eteriisiä öljyjä ja jotka sopivat niin allergikoille kuin tuoksuherkillekin. Aromaattinen öljy kuorii ihoa, minkä jälkeen hoitava öljy imeytyy ihoon lempeillä hierontaliikkeillä tehden siitä sileän ja pehmeän. Aromaattiset öljyt vaikuttavat niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Olo on jo puolen tunnin hoidon jälkeen tavattoman seesteinen ja ajatukset ovat kirkkaat ja rauhalliset. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayurvedinen hoitomenetelmä. Intiassa sitä on käytetty perinteisesti perhepiirissä perheenjäsenten hieronnassa ja erityisesti naiset hoitavat sillä päätään ja hiuksiaan käyttäen erilaisia öljyjä. Myös partureiden palveluihin kuuluu päänhieronta.

Modernin Intialaisen päähieronnan toi Englantiin (1981) intialainen fysioterapeutti, refleksologi, osteopaatti ja hieroja Narendra Mehta, joka kehitti hoitomuotoa edelleen lisäten siihen hartiaseudun, olkavarsien sekä kasvojen hieronnan. Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia; mm. stressi, vihastuminen ja jännitys aiheuttavat niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa, päänsärkyjä ja silmäoireita. Hänellä on Lontoossa kurssikeskus, The London Centre of Indian Champissage, jossa hän kouluttaa terapeutteja ympäri maailmaa.

Intialainen päähieronta on kosketusterapiaa; useat ihmiset eivät saa riittävästi koskettelua. - Jo istua hiljaa ja tuntea hierojan kädet päänsä päällä auttaa monia vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvänolon tunnetta.

Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen akupisteitä ja kasvojen heijastealueita. Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia. Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Hoidossa pyritään herättämään kehon oma älykkyys, muisti siitä, miten sen tulee toimia terveyden ylläpitämiseksi (kuonanpoisto, autoimmunologiset vaivat, hormonaaliset epätasapainot ...)

Jokainen hoito on ainutkertainen, se aika on varattu juuri Sinulle, keskeytyksittä, jotta voit rentoutua syvällisesti.

Hoito suoritetaan vaatteet päällä (mieluiten puuvillainen t-paita) joko istuen tai hoitoalustalla maaten. Hoitoa voidaan ottaa tarpeen mukaan yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina.

Hoidosta saadaan apua mm.

Kun haluat hemmotella itseäsi tai läheistäsi, Intialainen päähieronta on mitä oivallisin tapa tehdä se!

Hermoratahieronta

Hermoratahieronta

Kokonaisvaltainen hermoratahieronta on vuosituhansia vanha hoitomenetelmä. Suomalaisen hermoratahieronnan uranuurtajana ja kehittäjänä on Suomessa toiminut Annikki Kankkunen jo vuosi kymmeniä. – Hän aloitti hermoratahieronnat 1970-luvulla. Asiakaspalautteen ja hyvien hoitotulosten kannustamana Kankkunen aloitti hermoratahierojien koulutuksen Kuopion Kipuklinikka- nimellä 1970- luvulla. HRH- mestarien koulutuksen Kankkunen aloitti Suomen Hermoratahierojaopiston nimellä 1998.

Kokonaisvaltainen hermoratahieronta on manuaalinen kehon hoitomenetelmä, jossa käsittelemällä akupainantatekniikalla ääreishermostoa tehostetaan keskushermoston ja aivojen toimintaa ja sitä kautta vaikutetaan kehoamme säätelevien ja huoltavien elinten toimintaan.

Keho käsitellään järjestelmällisesti huomioiden päähermoratojen, vuorovaikutus- eli symbioosilihasten, vastakappaleiden ja selkäydinhermojen (´nikamien`) yhteistyö.

Asiakkaan vaivojen mukaan valitaan tietyt ´vaiva-alueet´, joiden perusteella käsittelyä painotetaan ´oireiden aiheuttajaan´. Hoidetaan syytä, mistä ´oireet´, ´vaivat´ ja ´sairaus´ johtuvat. Hermoratahieronta onkin tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla. Tällöin yhdistyy oireiden ja niiden syyn hoito.

Kehon toimintoja säätelevät hermotus ja veren- ja nestekierron välityksellä toimiva hormonaalinen ohjaus. Hormoniohjaus on hidas, kun sitä verrataan hermotukseen, jossa viestit kulkevat ´sähköisinä´ impulsseina hermosolujen ja välittäjäaineen välityksellä.

Hermosto jakaantuu keskus- ja ääreishermostoon. Keskushermostoon kuuluvat aivot ja selkäydin. Ääreishermostoon kuuluvat 12 paria aivohermoja, 31 paria selkäydinhermoja sekä autonomisen hermoston perifeeriset (ääreisalueen) osat. Ääreishermostoon kuuluu tahdosta riippuva (somaattinen) ja tahdosta riippumaton (autonominen) hermosto.

Hermoratahieronnan periaate

Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa eli ääreishermoston tehokuntoutuksessa stimuloidaan painallus-pyöritystekniikalla ääreishermotusta, jolloin hermosoluja tuoja-ja viejähaarojen yhteys aivoihin tehostuu. Aivot laitetaan hoitamaan tehtäviään, väliaivot aisteja, keskiaivot ruoansulatusta, pikkuaivot lihaksia ja isot aivot johtamaan koko aivotoimintaa.

Siis ääreishermoston käsittelyllä kuntoutetaan keskushermostoa.

Pitkittäishermotus ohjaa meidän raajojen ja kasvojen lihaksia. sen pinnetilat ilmenevät mm. lihassärky, nivelvaivat, puutuminen, tunnottomuutena, suonenvetoina ja lihaskouristuksina, lihassurkastumisena, lihashalvauksena jne.

Poikittaishermotus ohjaa lähinnä tahdosta riippumattomia toimintoja, kuten suoliston toimintaa (ruuansulatus) ja sisäelimiä. Sen pinnetiloina ilmenee mm. vatsavaivat, niistä johtuvaa aamupäänsärkyä, migreeni, kilpirauhas-, maksa-, munuais-, haimavaivoja, hiiva- ja virusongelmia jne.

Hermotus ohjaa myös kehon hormonaalista toimintaa ja kehon hormoneja tuottavia umpieriterauhasia (mm. aivolisäke, hypotalamus, mantelitumake, käpylisäke, kateenkorva, kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen, haima, lisämunuaiset, sukupuolirauhaset). Ne ovat tärkeitä elimiä kehon ohjauksen ja huollon sekä henkisen hyvinvoinnin kannalta. Elämänlaatu! Myös näiden elinten toimintaan pystytään vaikuttamaan kokonaisvaltaisella hermoratahieronnalla!

Hoito on kivutonta ja rentouttavaa!

Miksi keho sairastuu?

Kun ääreishermosto katkoo, oikkuilee myös keskushermosto ja huonon hermotuksen tuloksena ihminen sairastuu!

Kun raviteen ei imeydy suolistossa, tulee keholla ravitsemuksellinen puutostila.

Kun kuona-aineet eivät poistu kehosta, koska kehon puhdistajien (mm. maksa, munuaiset, keuhkot, iho) hermotus ei toimi, seuraa omamyrkytystila.

Nämä ilmenevät sekä fyysisinä että psyykkisinä (henkisinä) oirehtimisina.

Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa huomioidaan kehon yliedustus suhde aliedustukseen. Kun aivot ohjaavat kehon toimintoja, on koko keho tasapainossa. Tätä tilaa nimitetään terveydeksi. Kivut ja säryt ovat kehon hätähuutoja. sitä tilaa voidaan nimittää sairaudeksi. Pitkäaikainen särky- ja kipulääkkeiden käyttö on hätähuutojen peittämistä.

Ihmisen terveys vaatii myös oikeaa ravintoa ja riittävää päivittäistä nesteen käyttöä. Käsittelyn yhteydessä keskustellaan myös ravitsemuksesta ja ravinnosta saatavista mm. vitamiineista, kivennäisaineista, välttämättömistä rasva- ja aminohapoista.

Hoidon tukena voidaan käyttää myös vitaali, (=vitamiinit ja kivennäisaineet) ja fytoterapeuttisia aineita (=luonnonmukaisia uutteita). Hoitajan on tunnettava asiakkaana tarpeet. Vitaaliaineita ei suositella summittain, vaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Hermoratahieronnan mestaritutkinnon suorittaneella on ammattitaitoa myös ravitsemuksen merkityksestä elämän laadulle.

Hoitotapahtuma

Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa käsitellään koko keho päästä varpaisiin. Hoito on rauhallista ja lempeää, siinä käsitellään pehmeästi sormenpäillä hieroen pää, yläraajat ja selkä. Hoidon jälkeen olo on rauhoittunut ja rentoutunut, useat jopa nukahtavat hoidon aikana.

Hermoratahieronta ei ole mitään ihmeparantamista. Se on fysiologiaan perustuvaa hoitoa, ääreishermoston hermoratojen kuntoutusta. Käsittelyssä huomioidaan kehon vuorovaikutus. eli symbioosilihakset, vastakappaleet, selkäydinhermot, vyöhykkeet, sähköistysalueet, magneettikentät ja meridiaanit sekä näiden välisen yhteistyön toimivuus. Näin saadaan kehon omia parannusvoimia elvytettyä.

Keho käsitellään päästä varpaisiin köyttäen painallus- pyöritystekniikkaa. Hoitokerta kestää 1,5-2 tuntia riippuen henkilöstä ja hänen vaivoistaan. Kehon oman toiminnan käynnistämiseksi käsittelykertoja on syytä ottaa noin 5 kertaa viikon välein eli aloituskerrat. Näin saadaan kehon hermotus toimeliaaksi ja kehon puhdistajat (mm. maksa, munuaiset) elpymään ja solujen sisäisen ympäristön tasapaino eli homeostaasi palautumaan sekä elvytetään kehon hormonaalisesta ohjauksesta vastaavien umpieriterauhasten tasapainoa.

Viiden hoitokerran jälkeen käsittelyä jatketaan yksilöllisesti asiakkaan tilan/ vaivojen mukaan viikkojen, kuukauden jopa kuukausien välein.

Paranemiskriisi

Ensimmäisten hoitokertojen jälkeen asiakkaalle voi tulla ns. paranemiskriisi -oireita. Sen aiheuttaa kuona-aineiden tehokas poistuminen kehosta aineenvaihdunnan tehostumisen myötä, erityselinten (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) vilkas toiminta sekä kehossa olevien ns. piilovaivojen lyhytaikainen esilletulo- Tällaisia ohimeneviä tuntemuksia on esim. päänsärky, väsymys, uupumus, silmien rähmiminen, liman eritys, ihottuma, ripuli. Nämä oireet ovat aina ohimeneviä (yleensä parina päivänä käsittelyn jälkeen). Kaikille näitä oireita ei tulekaan tai ne ovat niin lieviä, ettei niitä juuri huomaa.

Kenelle soveltuu?

Hermoratahieronta sopii pääsääntöisesti kaikille ja kaikenikäisille. Poikkeuksena on raskaana olevat naiset, joilla hermoratahieronta voi käynnistää keskenmenon. Leikkauspotilaat, joille on käytetty puudutus- tai nukutusaineita, vaatii kahden kuukauden varoajan, koska näiden aineiden jäämät kehossa voivat aiheuttaa komplikaatioita.

Mihin vaivoihin saadaan apua hermoratahieronnasta?

Hermoratahieronnalla on saatu hyviä tuloksia moniin vaivoihin, mm.

Nikamapinnevaivat

Pilates

Pilates

Joseph Pilateksen luoma kehonhallinta menetelmä joka mm. vahvistaa kehoa sisältä, parantaa liikkuvuutta, ryhtiä ja tasapainoa. Soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille. Pilates auttaa ja muuttaa ihmisen tapaa käyttää kehoaan niin arkipäivän elämässä kuin vapaa-ajallakin. Samalla voidaan saada apua tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin tai parantaa niiden toimintaa. Koulutettu Somatic-pilates ohjaajamme antaa niin yksityisohjausta kuin kahden ja kolmen hengen pienryhmille. Kysy myös yritystunteja.

Personal Training

Personal Training

Oma henkilökohtainen valmentaja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Onko se kuntoutuminen, painon pudotus, kiinteytyminen, lihasvoiman lisäys, stressin helpottaminen vai kunnon kohotus? Personal trainerimme on ainoastaan sinua varten, motivoi ja tukee sinua saavuttamaan tavoitteesi. Ainoastaan tarvitaan sinun sitoutuminen ja tahto yhteiseen projektiin.